Prekast nedir?
inşaatlarda kullanılan bir yapı elemanıdır.Bu yapı elemanı inşaatların genellikle dış cephelerinde kullanılır. Dış cephenin daha da güzel gözükmesi ve yalıtım amacı ile de kullanılır. Kullanılan bu yapı elemanı genellikle inşaat firmaları mimarlık firmaları tarafından çok tercih edilir. Yapıya dış görünüm olarak daha güzel bir görüntü sunar.
Prekast nerelerde kullanılır ?
Prekast nedir? sorusunu soran herkesin prekast yapı malzemelerinin tam olarak hangi alanlarda kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.Prekast malzemesi genellikle otellerde inşaat projelerinin dış cephelerinde üniversitelerin giriş kısımlarında kullanılmaktadır.Prekast söve,prekast duvar ,prekast beton gibi farklı alanlarda da kullanılımı bulunmaktadır.
Kullanılan malzemeler genellikle dış etkenlere karşı dayanıklıdır.Perge Prekast olarak yapmış olduğumuz projelerde ömür boyu garanti vermekteyiz.
Daha önceden tasarlamış olduğumuz prekast modellerini yapmış olduğumuz projeleri prekast.com.tr adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz
Şirketimiz bünyesinde bu sektörde isim yapmış tecrübeli kadrolar bulundurmaktadır. Bu kadroların birçok başarılı projede imzası vardır.
Firmamız üretim için sprey püskürtme sistemini kullanmaktadır. Ayrıca perge, modern tesislerinde ürettiği malzemeleri kendi bünyesinde yetiştirdiği kadrosuyla montajlıyarak sizlere en iyi hizmeti projede belirtilen sürede teslim etmektedir.
Prekast Yapı Elemanları
Tüm dünyada ( GRC Glass Reinforced Cement Composites /GFRC Glass Fibre Reinforced Cemend Composites ) olarak bilinen ve 70`li yıların başından bu yana dünyada örnekleri uygulanan Cam Fiber Donatlı ( Takviyeli ) Beton yapı elemanları, 80`li yılların ikinci yarısından itibaren ülkemizde özellikle nitelikli yapılar başta olmak üzere oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.
Üretim sırasında özel katkı kullanmak koşuluyla CFDB`nin dayanıklılığının arttırılması ve mekanik özelliklerinin daha iyi koşullara taşınması sağlanmıştır. Bu bağlamda sağlanan avantaj kullanılan kimyasal katkılar yoluyla katılaşma şartlarının süresinin veya sürecinin kısaltılması ve daha nitelikli sonuç alınması ürün niteliğinde özellikle gözenek ve istenen dokunun elde edilmesi bağlamında daha iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.
Üretim tekniğinde kullanılan kimyasal katkı betona gerek doku homojenliğini sağlamakta, gerekse üretim süratini etkilemektedir. Ayrıca gerek brüt beton, gerek diğer geleneksel üretim sistemlerinde yüzey öndülasyonları ve deformansyonlar ile gözenekli yapı dezavantajına karşı cam fiber donatlı prekast yapı elemanlarının üretiminde kalıp kullanılması nedeniyle istenilen form verilebildiği gibi yüzey dokusu itibarıyla`da istenen dokuyu elde etme esnekliğine sahip bir üretim yapıla bilmektedir.